Villa Argentario

Rome

Deze prachtige maar vervallen oude Italiaanse villa gelegen op het schiereiland Argentario onderging een complete metamorfose. De zeegerichte gevel, die oorspronkelijk geen ramen had, werd afgebroken en vervangen door hoge glazen schuifdeuren waarbij het zitgedeelte en de serre werden geïntegreerd. Tijdens de zomermaanden deed de ruimte dienst als grote, uitgebouwde woonkamer.
Het terras is voorzien van een speciaal houten waterbassin dat zorgt voor verkoeling tijdens warme zomerdagen. Aan het einde van het waterbassin kan men plaatsnemen op een zitje ondergedompeld in water en genieten van het spectaculaire uitzicht. De uitdaging was om een symbiotische relatie te creëren tussen het behoud van het oude en de modernisering van de villa. En hoewel Italianen over het algemeen geen voorstander zijn van het idee van een open keuken, was de klant in dit geval zeer tevreden met het resultaat. Een zeezicht tijdens het koken is immers een zeer plezierige ervaring.

La DOLCE VITA

ONTDEK MEER